dijous, 17 de febrer del 2011

75 ANYS DE LES ÚLTIMES ELECCIONS DE LA SEGONA REPÚBLICA ESPANYOLA

 













 Tal dia com avui, 16 de febrer, va haver-hi les últimes eleccions de la Segona República Espanyola, 75 anys després creiem que aquest fet bé es mereix un artícle en el nostre blog on farem un petit repàs de la Segona República, de com va sorgir i els èxits que va aconseguir fins la seva caiguda al 1936. Perquè es feina dels historiadors i historiadores que la memoria històrica no s'oblidi

dimecres, 9 de febrer del 2011

LA REPÚBLICA CATALANA

Un dels nostres seguidor, en Ramon Suriol, ens ha enviat aquesta petita curiositat. Quantes vegades ha sigut proclamada la República Catalana?


La república catalana s'ha proclamat 4 cops en tota la història.

dilluns, 7 de febrer del 2011

EL REFRESC DEL NAZISME.

Un dels nostres seguidors, en David Fontanet, ens ha donat les pautes per escriure aquest artícle que creiem que es força interessant. Gràcies David per la teva aportació!

dimecres, 2 de febrer del 2011

ROGER DE FLOR I L'AVENTURA DELS ALMOGÀVERS

Entrada de Roger de Flor a Contantinoble amb els seus almogàvers


L’aire fresc del vespre li acaronava la cara, la primavera feia poc que havia arribat en aquell indret de l’Orient i el cavaller mirava com el sol deixava de il·luminar aquella bella i, alhora, terrible terra. Adrianòpolis era una terra fèrtil regada per les aigües del riu Tundzha i en Roger de Flor estava apunt de sopar amb un dels seus acèrrims enemics Miquel IX Paleòleg, fill del emperador de Bizanci.