dimecres, 15 de desembre del 2010

Presentació. Qué és HistoJove?




Primer de tot, gràcies per accedir a aquest Blog que tot just acaba de començar i que pretén ser un lloc de trobada dels historiadors i historiadores que, o bé fa poc han acabat la carrera o no estan treballant en l'ambit pel qual varen ser preparats a la Facultat d'Historia.

Que és HistoJove? Quina és la seva missió? Estem davant d'un projecte un pél agossarat però que preten obrir una porta a tots aquells llicenciats i llicenciades en Història que vulguin veure publicats els seus treballs, teories o coneixements en el nou format electrònic que possibilitza les noves tecnologies.

Quan un comença a estudiar la carrera de Història o Història de l'Art sap, des de bon principi, que el seu futur professional es poc esperançador. La docència es la millor sortida però està saturada, la publicació de treballs, teories i projectes no es produeix i resten a l'oblid. El jove Llicenciat/ada en Història o Història de l'Art es troba amb aquest greu problema, no pot mostrar al mon allò que ell pot aportar com a especialista en la seva disciplina, davant de tots aquests nois i noies es mostra un futur poc atractiu i molts obliden allò que tenen al cap, allò que han estudiat per treballar en feines que no tenen res a veure amb la seva carrera.

HistoJove vol ser una finestra per tots aquests i aquestes joves que volen fer-se un lloc en el coneixement i la divulgació de la Història o la Història de l'Art, que volen presentar les seves teories, els seus escrits, els seus treballs, que no volen restar en l'oblit, aquest es el seu lloc. El que HistoJove ha volgut crear és un espai perque tots els/les joves historiadors/ores o historiadors/ores de l'art puguin dir la seva, puguin publicar els seus artícles i donar-se a coneixer tímidament en el difícil mon de la divulgació històrica. Mitjançant un idioma planer i entenedor per tothom perquè, sobretot, volem fer una nova història que tothom pugui entendre i disfrutar.

De la mateixa manera que HistoJove es un espai obert a tots aquests nous/ves historiadors/ores i historiadors/ores de l'art també ho és per totes aquelles persones que s'interessin per aquestes dues disciplines, ells també poden enviar els seus artícles. Esperem sincerament que aquest espai pugui creixer amb les nombroses aportacions de tots els professionals que romanen en el silenci. Moltes gràcies.

Animeu-vos a participar. Doneu a coneixer els vostres coneixements i opinios sobre qualsevol fet que us interessi. L'únic requissit es que us apassioneu amb el que escriviu i disfruteu explicant-lo amb la intenció de que molta altre gent pugui coneixer la nostra disciplina d'una manera diferent.

HistoJove

4 comentaris:

  1. Una molt bona iniciativa que espero que es tiri endavant. Realment es un bon lloc on els historiadors i historiadores podem començar a publicar les nostres teories i coneixements a més d'aquelles treballs que van fer durant la nostra època d'estudiants i que mereixen veure la llum.

    Endavant amb aquest nou projecte!

    ResponElimina
  2. He entrat per casualitat en aquesta pàgina i l'he trobat molt interessant. No sóc historiador però m'agrada molt la història i m'interessa moltíssim. Us dessitjo tota la sort del mon en aquest projecte.

    ResponElimina
  3. Només us vull recordar que aquest blog no només està destinat a els i les historiadors/dores sino que també aquells que els interessi la història i els hi agradi donar a conèixer temes que els apasionin ja sigui estrictament històrics o de la història de l'art.

    ResponElimina
  4. Me apunto a este blog. Interesante como referencia para la historia de Cataluña.

    ResponElimina