dilluns, 10 de gener del 2011

PATRIMONI VS PROPIETAT PRIVADA ABANDONADA.



Navegant per la xarxa hem trobat una pàgina web d'un projecte molt interessant que ens ha plantejat un problema que, tot i que sembla que no se'n parla giare, és certament important per tots els que tenim una sensibilitat històrica, aquest problema és el duel que enfronta el patrimoni contra la propietat privada abandonada.

A la pàgina web (per consultar-la cliqueu aqui) parla d'un Balneari a Valdeganga (Cuenca) que es troba en un seriós procés d'enrrunament. La creadora del projecte Ani Rodriguez està fent accions per demanar a l'administració pública que acabi amb aquesta situació (a la pàgina web podeu veure diverses fotos del balneari i podeu comprovar la importancia arquitectònica del conjunt i el seu precari estat).

Efectivament el balneari és una propietat privada i és per això que la Junta de Castilla y la Mancha no pot fer res al respecte, tot i que en moltes ocasions es fan expropiacions per part de l'administració pública pel bé comú. Però, tot i els esforços dels membres del projecte com l'interés de molts veïns de la zona, no han fet que la situació quedi regularitzada i la Junta ha contestat a les seves peticions amb una carta que podeu llegir aquí

Malauradament aquest és només un exemple d'entre molts altres en el que, un edifici amb interés arquitectònic notable, resta abandonat pels seus propietaris i no es pot fer res per conservar-lo. De ben segur que molts de vosaltres teniu constància d'algun edifici (masia, fàbrica abandonada, casa antiga...) que està en una situació precaria i que podria tenir un alta valor patrimonial.

Doneu la vostra opinió al respecte, volem coneixer llocs abandonats de la vostra localitat que creieu que tenen un valor patrimonial important!

HistoJove

1 comentari:

  1. Hola Histojoves,

    Gràcies per afegir-vos a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    Us agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa feu un link del vostre bloc cap al portal. A la barra lateral trobareu logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

    Recordeu que al web trobareu tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

    Salutacions i felicitats pel bloc!

    Daniel García Peris
    www.danielgarciaperis.cat

    ResponElimina